sâmbătă, 17 aprilie 2010

Aloe Vera pe balconul tau


aloe_vera_planta
Originally uploaded by Sergio de León
Aloe Vera este o planta usor de ingrijit si de crescut.
Planta creste usor in orice fel de sol, din acest punct de vedere fiind putin pretentioasa. Din acest punct de vedere, cei care vor sa creasca Aloe Vera in balcon, pot folosi pamantul din fata blocului fara nici un fel de probleme. Este destul de logic, avand in vedere ca planta de Aloe Vera este o planta de desert, adaptata find sa traisca in conditii cu diferente mari de temperatura si sa creasca pe soluri sarace.

Cine ingrijeste cactusi, poate ingriji si o planta de Aloe Vera, astfel ca un pic de apa este suficienta cand pamantul este uscat.. Pe timp de iarna se uda putin planta de Aloe Vera o data la 2-3 saptamani.
Este bine sa evitam apa in exces, ca sa pastram radacinile intro stare buna. Frigul iernii poate afecta planta, astfel ca e bine sa o protejam. Trecerea de afara la adapost este bine sa fie facuta treptat.

Avantajul acestei plante este ca nu este atacata de bacterii. Gelul din interiorul acestor frunze o protejeaza cu succes de atacul bacteriilor, astfel ca cine are in casa o planta de Aloe Vera, are la indemana cel
mai bun medicament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu