luni, 19 aprilie 2010

Gel de Aloe Vera

De mii de ani exista dovezi documentate despre utilizarea cu succes a plantei Aloe Vera la calmarea arsurilor minore, a intepaturilor de insecte, pentru tratarea cu succes a ranilor ori a eruptiilor cutanate de la herpes.

Se pare ca inca nu stim toate utilizarile pe care le poate avea sucul sau gelul de Aloe Vera. Suplimentele alimentare care contin extract de Aloe Vera sunt folosite pentru a usura digestia sau pentru calmarea inflamatiilor artritei ( Atentie: vorbim de un supliment alimentar nu de o medicatie. )

In comert exista si sucuri de Aloe Vera, insa acum vom trata modul in care se poate obtine acasa sucul acestei plante.

Plantele  utilizate pentru extragerea laptelui sau a gelului trebuie sa fie plante mature cu frunze intregi si groase. Plantele de Aloe nu trebuie sa aiba frunze foarte lungi pentru a fi considerate mature. Factorul hotarator in acest caz este latimea frunzelor de la baza care trebuie sa depaseasca 2,5 centimetrii.

Atentie! pentru utilizari terapeutice se folosesc exclusiv frunze mature!

Frunza aleasa se desprinde cu ajutorul unui cutit ascutit printr-o taietura oblica. Nu se smulge frunza sau nu se rupe cu mana libera pentru a proteja planta.

Cel mai bun mod de a ajunge la lucrurile bune din frunze este sa tai frunza ca pe un fileu de peste. Dupa ce o desfaci in felul acesta, cureti interiorul cu o lingurita, cu mare atentie, sa nu razui excesiv marginea frunzelor. Substantele active sunt doar in gelul transparent al frunzei din mijlocul frunzei nu si in peretii acesteia.

Gelul se clateste cu apa sau cu otet pentru a se curata de resturile de seva sau de planta ramase.

Gelul de Aloe Vera poate avea un miros patrunzator de pamant cand e facut acasa. Nu va speriati caci acest lucru este normal. Nici gustul nu este grozav, asa ca puteti adauga un indulcitor inainte de a-l consuma.

Gelul se patreaza la rece si in recipiente de sticla, de culoare inchisa pentru ca oxideaza repede. Recipientele cu gel nefolosit se pastreaza in congelator si nu in frigider.

2 comentarii:

  1. Cultivam si comercializam Aloe Barbadensis Miller si Aloe Arborescence,din stadiul de puiet si pana la planta matura Premium,preturiile variind in functie de specie,varsta,inaltime, intre 1 euro-70 euro.Planta este crescuta atent intro zona de campie izolata de agenti chimici cum ar fii ingrasaminte,pesticide,ierbicide si altele.Folosim pentru fertilizarea solului doar gunoi de grajd in cantitate mica,apa de fantana proprie crescand sub lumina soarelui si ploaie naturala.Toate etapele de creste sunt atent monitorizate! 0721458250

    RăspundețiȘtergere
  2. Vand aloe arborescens cu varste intre 3 si 15 ani. Pentru mai multe informatii vizitati www.aloe-vera-romania.webs.com

    RăspundețiȘtergere