miercuri, 28 aprilie 2010

Mierea de mana

Mierea de mana are cateva caracteristici destul de asemanatoare cu ale mierii florale insa unele diferente ar trebui mentionate:

Mierea de mana contine o cantitate mai mare de minerale fata de mierea florala;
• Culoarea este in mod obisnuit mai inchisa (excepţie: mierea de mana galbenă care este de molid);
Mierea de mana nu contine polen!
• Cristalizează mai usor si mai repede decat alte soiuri de miere;

Cum verifici daca ai miere de mana?
Amesteci o parte de miere se amesteca cu o parte egala de apa distilata. Adaugi in plus la ce ai, 10 parti de alcool de 96 grade si amesteci bine.
Cand exista mana, solutia se tulbura si dupa un timp se poate depune un sediment pe fundul eprubetei.
 La mana mai putina nu apar depuneri insa solutia va fi tulbure. Atentie: solutia ramane transparenta daca nu este vorba de miere de mana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu